Vandaag een dagje stoeien met de Barbecook kookpot.
Een kleine 2 kilo cocosbriketten van de blokker op temperatuur gemaakt in de zelf gemaakte chimney.
Tot nu toe gaat alles goed...de wind jaagt mooi door de starter heen.



Gekozen om een lekkere Vlaams stoofvlees te maken, welke in ga bereiden van Runderlappen die ik met grove Peper en zout heb bestrooid.
Runderlappen even kort aangeschroeid op de BBQ.. nee niet een Weber..een oudje had ik nog in de schuur.
Maar voor deze gelegenheid komt ie best even goed uit.



Tijd om de Barbecook kookpot er op te zetten en de grof gesneden uien te fruiten..



Boter gesmolten, uien erin en nu ff lekker glazig fruiten.



Nadat de uien een mooi kleurtje hebben voeg ik de inmiddels gesneden runderlappen en een Belgisch biertje, 3 blaadjes Laurierblad, 7 kruidnageltjes en paar stronkjes verse tijm.